ATT SÄLJA OCH KÖPA BOSTAD

För många är det livets största och viktigaste affär att sälja eller köpa en bostad, men hur går det egentligen till? Jan-Olof, Madelene och Sarah delar med sig av sina erfarenheter.

JAN-OLOF BJÖRKENSTOCK – BOSTADSÄLJARE

DU SÅLDE DIN STORA VILLA PÅ SÖDER 2020, HUR KÄNNS DET NU?

– Det känns väldigt bra även om familjen hade flera fina år i huset som vi renoverade till ett riktigt drömhus. Men livet förändras och de sista 1,5 åren i huset förberedde jag mig mentalt för att sälja. Sen underlättar det nog också att jag, på tips från mäklaren Peter Åkesson, fick tag i en fantastisk femrummare i centrala Växjö. Som 20-åring drömde jag om att bo mitt i stan, med närhet till allt, vilket jag nu gör.

VARFÖR VALDE DU JUST ÅKESSON MÄKLARBYRÅ VID FÖRSÄLJNINGEN?

– Byrån säljer en stor majoritet av Växjös mest attraktiva hus och Peter Åkesson har ett bra renommé och stort kontaktnät vilket också möjliggjorde en bra affär. De är väldigt personliga i sitt sätt att jobba, jag kom nära dem, och du känner dig väl omhändertagen. Det är viktigt med förtroende då en bostadsförsäljning är en stor händelse i livet. Jag har redan rekommenderat bekanta att välja Åkesson Mäklarbyrå vid försäljning.

HUR GICK DET TILL NÄR DU BESLUTADE FÖR ATT SÄLJA?

– Peter Åkesson kom hem och gick igenom hur processen går till. Innan fotograferingen stylades huset av hans duktiga medarbetare. Jag upplevde det som att jag ständigt var uppdaterad kring allt från bilder till prospekt utan att själv behöva göra något. Det kändes tryggt och blev mycket bra i slutändan.

MADELENE DE LA MOTTE – BOSTADSÄLJARE OCH KÖPARE

DU HAR NYLIGEN SÅLT DIN BOSTADSRÄTT OCH KÖPT ETT HUS VIA ÅKESSON MÄKLARBYRÅ, HUR KÄNNS DET NU?

– Väldigt skönt, en stor lättnad. Att sälja en bostad medför alltid en viss anspänning, särskilt nu i dessa tider. Jag hade visning den 25 januari och tre dagar senare skrev jag på alla papper så allt har gått snabbt. Nu kan jag fokusera på vårt nya hus.

HAR NI HITTAT ERT DRÖMBOENDE?

– Ja det har vi verkligen gjort. Vi är glada att vi hittade detta renoverade 1960-talhus i gamla Sandsbro. Dels för att barnen går i skola och trivs här och dels för att huset passar oss perfekt då vi är en stor bonusfamilj. Nu längtar vi bara tills vi ska flytta in. Allt är egentligen färdigt på huset, men jag ser fram emot att få utveckla trädgården.

DU HAR GJORT FLERA BOSTADSAFFÄRER VIA ÅKESSON MÄKLARBYRÅ, VARFÖR JUST DEN BYRÅN?

– För mig är det självklart att välja dem oavsett om jag säljer eller köper. De bemöter sina kunder på ett bra sätt, har stor kunskap om marknaden och är professionella på så sätt att det alltid är ordning och reda.

HUR GICK DET TILL NÄR DU BESLUTADE FÖR
ATT SÄLJA?

– När jag hade kontaktat Åkesson kom mäklaren David Palmberg hit för att diskutera och titta på lägenheten. Denna gång valde jag att nyttja deras inredningsstylist som kom hit och gick igenom vad jag skulle städa bort och behålla. Sedan gjorde hon sista touchen innan visningen.


SARAH KARLSSON – BOSTADSÄLJARE OCH KÖPARE

DU HAR NYLIGEN SÅLT DITT HUS OCH KÖPT EN BOSTADSRÄTT VIA ÅKESSON MÄKLARBYRÅ, HUR KÄNNS DET NU?

– Det känns bra och jag trivs väldigt bra i min nuvarande bostad. Jag är mycket nöjd.

VAD ÄR DU MEST NÖJD MED I DITT NYA HEM?

– Jag är mest nöjd med läget. Det ligger nära skola, stan och matbutiker, och är ett lugnt och trivsamt område.

DU HAR GJORT FLERA BOSTADSAFFÄRER VIA ÅKESSON MÄKLARBYRÅ, VARFÖR JUST DEN BYRÅN?

– Första gången jag kom i kontakt med Åkesson var när vi köpte huset via dem, och när vi sedan skulle sälja kändes dem som ett naturligt val då vi var nöjda med kontakten vi hade när vi köpte huset. Sen hittade jag alltså min nya bostad, en bostadsrätt, via dem. Jag har fullt förtroende för Åkesson Mäklarbyrå. De är trevliga, kunniga och professionella, och jag skulle absolut rekommendera dem vidare.

HUR GICK DET TILL NÄR NI BESLUTADE FÖR ATT SÄLJA?

– Processen i sig såg ut som så att vi kontaktade Åkesson och fick kontakt med David Palmberg som blev vår närmsta kontakt. Huset fotograferades och stylades, lades ut på deras sociala medier och sedan på Hemnet.se. Därefter hade vi olika visningar vilket ledde till budgivning. Inom en vecka skulle jag säga att huset var sålt. Allt, både försäljning och köp av ny bostad, gick väldigt enkelt och smidigt.