Börje Löfqvists väg 19

Nyproduktionsstandard på Torparängen

Visa på karta

Utgångspris: 3 495 000 kr

Bostadsrättsvilla
3 495 000 kr
2022
139 kvm

21 april

14.00 - 14.30

Boka visning

Extra kontakt

Peter Åkesson

0704956142

0470-73 90 91

peter@a-maklare.se

Ansvarig mäklare

Hanna Jönsson

070-759 98 04

0470-73 90 93

Hanna@a-maklare.se

Planskiss

Karta

Beskrivning

Välkommen till Torparängen, alldeles intill Södra Bergundasjön! Här finner ni ett nytt bostadsområde som består av trähus med närhet till sjön, mysiga promenadstråk och plats för både odling och lek. Husets stående träfasad går i kulören ljus silvergrå.

Från entrén har vi fria siktlinjer genom vardagsrummet och ut mot baksidans gräsmatta. Här ligger ett klinkergolv som sedan övergår i ekparkett, genomgående i resterande delar av huset, och några steg in finns garderober och städskåp. Till höger ligger köket med vit köksinredning. Vitvaror i form av kyl och frys i fullhöjd, micro, ugn, spis, fläkt med vägghängd kåpa och diskmaskin. Matplatsen vänder sig mot gatan medan vardagsrummet orienteras mot den egna uteplatsen och trädgården. Här på entréplan är det öppna och sociala ytor med plats för umgänge med vänner och familj. Badrummet är helkaklat och utrustat med wc, dusch med frostat glas, spegelskåp samt kommod i färgen blond ek med push open-funktion. Under trappan finner vi ett praktiskt förråd.

På plan två finns den mer privata delen med tre sovrum. Säljarna har förändrat den ursprungliga planritningen genom att byta plats på klädkammaren och tvättstugan. På så sätt är den rymliga klädkammaren tillgänglig för samtliga sovrum på andravåningen. Här uppe finns även en helkaklad tvättstuga som och ett badrum med wc, dusch med frostat glas, spegelskåp samt kommod i färgen skiffergrå med push open-funktion. Mellan tvättstuga och badrum ska en dörr uppföras.

Högst upp hittar du den mest unika delen av huset. Här finns ett vinterisolerat allrum med skjutpartier mot takterrassen. Det finns även ett stort rum på över 20 kvadratmeter som erbjuder många möjligheter. Kanske blir det ett enda stort sovrum, lekrum, en ateljé, rymligt kontor eller ett extra vardagsrum?

På baksidan finns ett trädäck och en gräsmatta och framsidan har ett isolerat förråd.

Husen är byggda i trä och i arbetet med gestaltningen har inspiration hämtats från äldre torpmiljöer som kombinerats med ett samtida formspråk. Resultatet är enkla och harmoniska fasader som genom form och färgsättning passar in i omgivningen på ett naturligt sätt.

Husen i brf Furutå och hela området Furutå Gavlar byggs enligt Miljöbyggnad Silver - en miljöcertifiering för hållbara byggnader. Genom noggrann kontroll av huset genom energianvändning, innemiljö och material säkerställs att byggnaden du ska bo i är bra för både dig och miljön.

Fakta

Adress

Börje Löfqvists väg 19
352 23
Växjö

Allmänt om området

Storlek

5
4
139 m2

Ekonomi

6 981 kr
Den 1/1 2023 höjdes föreningens avgift.

Räntekostnaden i ekonomisk plan är beräknad med genomsnittsränta 2,25%. Gällande månadsavgift beräknas utifrån genomsnittsränta 4,03%, som föreningen skulle erhållit om projektet hade blivit färdigställt enligt tidplan i ekonomisk plan (aug 2022). Derome kommer att ersätta föreningen för eventuella räntor överstigande 4,03% under lånens löptid.

Nettoskuldsättning

1 195 726 kr
Beräknat enligt uppgifter från Ekonomisk plan samt att föreningen per 221231 hade 496 285 kr i ”Kassa och bank”.
8,3333 %
8,3333 %

Taxering

Driftskostnader

(för bostadsrätt månadskostnad, annars årskostnad)

925 kr
590 kr
485 kr
300 kr
2 450 kr
Bostadsrättshavaren tecknar eget bostadsrättstillägg.

Övrigt: För de lägenheter som önskar teckna tjänsteavtal via Växjö öppna stadsnät, Wexnet, så utgår en nätavgift om 150 SEK/mån till Wexnet och sedan tillkommer avgifter för de tjänster som tecknas hos tjänsteleverantör, tex. bredband med hastighet 100/100 Mbit/s 124 SEK/månad.

Driftkostnaderna är schablonbelopp enligt ekonomisk plan s. 6, upprättad 2021-03-26.

Bostadsrättshavarna har egna abonnemang för vatten, fjärrvärme (uppvärmning och tappvarmvatten), hushållsel, renhållning och fiber. Energiberäkning samt ovanstående kostnad för fjärrvärme baseras på 21 grader rumstemperatur. Driftskostnaderna är beräknade efter normalförbrukning. Variationer över åren förekommer, liksom att det beräknade värdet för enstaka poster kan bli högre eller lägre.

Energideklaration

Ej utförd

Byggnad

2
Bostadsrätt
Isolerat förråd

Byggnadssätt

3-planshus
2022
3-glas isolerglas, argon, karmar av trä/aluminium.
Fjärrvärme
Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning

Huvudbyggnad

Ekonomibyggnader

Mark

Balkong/Uteplats/bilplats

Balkong på våning 3 i sydvästläge. Trätrall på baksidan.
Stenlagd uppfart.

Tomt

Servitut

Förening

Brf Furutå Torparängen
Bostadsrättsförening
769639-2484
Ej angiven
1 433
Köpare
573

Brf Furutå består av tolv hus med en boyta om 139 kvadratmeter fördelat på tre våningar. Planlösningarna är snarlika, vissa hus är spegelvända och planlösningen på tredje våning skiljer sig för att nyttja solläget på bästa sätt. Husen har fem rum och kök och genomsyras av vackra rumsproportioner, genomtänkta rumssamband och siktlinjer.

12 enbostadshus om 3 plan med trästomme samt tillhörande förråd till resp. hus. Husen är placerade så att en ändamålsenlig samverkan kan ske mellan bostadsrättshavarna.

Bostäderna i föreningen är miljöcertifierade enligt Miljöbyggnad Silver. För att bibehålla certifikatet Miljöbyggnad Silver krävs en verifiering inom 3 år. Därefter sker återrapportering vart femte år av föreningens styrelse för att bibehålla certifikatet.

Pantbrev / inteckningar

Renoveringar

Internet

Fiber via Wexnet
Fiber via Wexnet

För de lägenheter som önskar teckna tjänsteavtal via Växjö öppna stadsnät, Wexnet, så utgår en nätavgift om 150 SEK/mån till Wexnet och sedan tillkommer avgifter för de tjänster som tecknas hos tjänsteleverantör, tex. bredband med hastighet 100/100 Mbit/s 124 SEK/månad.

Vatten/avlopp

Budgivning

Är du intresserad?

Skicka in dina kontaktuppgifter så tar vi kontakt med dig.

Jag är intresserad av: Börje Löfqvists väg 19

Budgivning

Åkesson Mäklarbyrå tillämpar normalt öppen budgivning. Det innebär att du som spekulant lämnar bud till mäklaren som löpande redovisar högsta budet till säljaren och till övriga spekulanter. Det är säljaren som bestämmer vem som får köpa och till vilket pris. Varken säljare eller köpare är bundna förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av bägge parter. Det är viktigt att du som spekulant har finansieringen klar eller har ett lånelöfte innan du lägger bud.

Undersökningsplikt

Som köpare har du undersökningsplikt. Det innebär att du själv eller tillsammans med en besiktningsman gör en noggrann undersökning av fastigheten. Köparen kan i regel inte kräva avdrag på köpeskillingen eller hävning av köpet för fel som borde upptäckts vid undersökningen. Undersökningsplikten omfattar inte bara den byggnadstekniska besiktningen utan hela fastigheten dvs mark, byggnader, installationer m m. Även när du köper en bostadsrätt är det viktigt att du undersöker lägenheten och skaffar dig en bild av bostadsrättsföreningens ekonomi och stadgar.

Försäkring